Celox -hemostaatti

Hemostaatilla (verenvuodon pysäyttävä valmiste) pyritään hemostaasin saavuttamiseen, eli verenvuodon hillitsemiseen tai lopettamiseen. Perinteisesti tähän pyritään mekaanisesti (painaminen, tukkiminen) tai farmakologisesti (systeeminen, fibrinolyysin inhibitio ym.), mutta verenvuodon pysäyttämiseen on saatavilla myös tehokas ensihoitohemostaatti. CELOX -hemostaatti on jauhe- tai sidemuodossa oleva valmiste, joka ei ole lääke, vaan sitä käsitellään tilapäisenä haavanhoitotuotteena.

Celoxia voidaan käyttää esimerkiksi runsaissa valtimovuodoissa ja muissa hankalissa vuodoissa. Celox on käyttökelpoinen myös silloin, kun vamma on vaikeassa paikassa (kaula, niska, nivuset jne.) ja perinteiset menetelmät (paineside, kiristysside) eivät ole käyttökelpoisia. Hemostaatti on käyttökelpoinen myös, mikäli vuodon visualisoiminen on hankalaa tai vuotokohtaan on vaikea päästä käsiksi.

Ensihoitohemostaatti on yleistynyt nimensä mukaisesti ensihoidossa sairaanhoitopiireissä, mutta myös suurten teollisuuslaitosten, kaivosten ja korkeariskisten paikkojen ensivasteessa. Valmiste on laajalti ensihoidon käytössä Suomessa.

Toimintaperiaate

Celox on valmistettu kitosaanista deasetyloimalla äyriäisen kuoresta jauhettua kitiiniä. Kitosaani on täysin bioyhteensopiva ja positiivisen varauksensa ansiosta kitosaani sitoo punasoluja ja verihiutaleita yhteen muodostaen tehokkaasti geelimäisen hyytymän vuotokohtaan. Celox toimii aktiivisesti kontaktissa veren kanssa, eikä se vaikuta elimistön omiin hyytymistekijöihin. Celox toimii yhtä tehokkaasti riippumatta hyytymistekijöistä (tai niiden puutoksista), joten se hyydyttää myös hypotermisen, antikoagulanteilla heparinisoidun (esim. varfariini) tai koagulopatiasta (esim. vWF puutoksen tai vajauksen vuoksi) johtuvasta syystä heikosti hyytyvän veren. Celoxista on poistettu valmistusvaiheessa yliherkkyyttä aiheuttavat proteiinit, joten sen ei tiedetä aiheuttaneen oireita äyriäisille yliherkille (testattu 221 henkilöllä). Celoxia käytetään tilapäisenä haavanhoitotuotteena ja se on helppo poistaa huuhtelemalla keittosuolaliuoksella (NaCl 0,9%). Valmisteella ei ole vaikutusta haavan paranemiseen. Mikäli haavaan jää pieniä määriä Celoxia, ihmisen entsyymi (lysotsyymi) pilkkoo kitosaanin, joten jäljelle jää kehosta normaalisti löytyvää sokeria (glukosamiini).

Hyödyt

Nopealla vasteella on suuri merkitys potilaan jatkohoidon kannalta. Liiallisella verenvuodolla on seurauksensa. Suuren verenhukan vuoksi morbiditeetti ja mortaliteetti lisääntyy, verensiirtotarve ja tehohoidon tarve lisääntyvät. Celox on menestynyt erinomaisesti vertailevissa tutkimuksissa suhteessa kilpaileviin hemostaatteihin (ks. esim. tästä -> Published papers). Valmiste on erittäin helppokäyttöinen ja käytännössä 8 tunnin hätäensiapukurssin käynyt henkilö voi turvallisesti käyttää valmistetta. Celox ei muodosta lämpöä koagulaatiotapahtumassa.

Yhteenveto

Celoxia voidaan pitää tehokkaana ja turvallisena ensiapuna suurissa tai hankalissa verenvuototapauksissa. Nopealla vasteella voidaan saavuttaa pienempi verenhukka ja voittaa lisää aikaa jatkohoitoon. Aineen käyttöaluetta lisää sen toimivuus riippumatta hyytymistekijöistä. Valmisteen käyttöikä on kolme vuotta valmistuspäivästä ja pakkauksen voi säilyttää kuumassa tai kylmässä. Pakkaus on siten helppo sisällyttää ensiapuvarustukseen työpaikoilla, autossa, retkillä tai vaikkapa ensivastereppuun.

Jakelija

Celox -hemostaattia maahantuo yksinoikeudella Merplast Oy. Merplast Oy:llä on myös Suomen ainoa valmistajan myöntämä "Celox train the trainer" -kouluttajapätevyys.

Pakkauskoot

 

Varastotuotteet:

UNSPSC -koodi: 42310000 (Haavanhoitotuotteet)
TUOTEKOODI NIMIKE REF# MYYNTIERÄ
CELOXRAPID Celox Rapid Z-Fold
> Käyttövideo 1 > Käyttövideo 2 > Käyttövideo 3
FG08839021 50 kpl
CELOX35G Celox 35g annospussi FG08830371 50 kpl
CELOX15G Celox 15g annospussi FG08830181 100 kpl
CELOX-A Celox 6g annostelija FG08832021 70 kpl
CELOXGAUZE Celox Gauze -side FG08834011 50 kpl
CELOX-F Celox Gauze Z-Fold FG08838031 50 kpl
CELOXTAITOS Eläimille tarkoitettu 20,3 x 20,3 cm taitos (4kpl/pkt) FG08834141 50 kpl
Esitteet:
Celox -tuote-esite


Videot:
> Celox 35g
> Celox-A
> Celox Gauze
> Celox Gauze#2

 

    Haluan tarjouksen Celoxista!    
    
    
    
    

    Soita 010 279 2600 tai


Maahantuoja: Merplast Oy, Leväsentie 23, 70780 KUOPIO - p. 010 279 2600 - info@merplast.fi